Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.
Ústav technologie potravin

Délka 45 minut

Vajíčka jsou rozhodně oblíbenou, pro někoho téměř nepostradatelnou, součástí našeho jídelníčku. Vydejte se s námi na cestu objevování tajemství vajec a naučte se připravit domácí majonézu jako profesionál. 

Jaké je chemické složení vajec? Jak vejce stárne? Co se stane s vejcem, na které zapomenete, a zůstane vám doma několik měsíců? Jaké jsou základní techniky pro výrobu majonézy? Jaké jsou jakostní požadavky při výrobě? A co, že to ta majonéza vlastně je?

Tento workshop je skvělým způsobem, jak se stát mistrem v kuchyni a rozšířit své znalosti o tradičních potravinách jako jsou vejce a majonéza. Výstupem workshopu dokonce bude, že odejdete domů se vzorkem své vlastní majonézy a dozvíte se, jak rozpoznat čerstvé vejce, aniž byste je museli rozbít. A to se vyplatí!

HURÁ NA REZERVACI!
Kdy se můžu workshopu zúčastnit?
Je to jednoduché! Dopolední program je určen výhradně pro zájemce ze středních škol. Jedinci, rodiny, přátelé vědy se mohou přihlásit na odpolední program.

Pro koho je workshop určen?
Všechny workshopy jsou odborného charakteru, což ovšem neznamená, že nejsou pro každého – jsou! Jako účastníci se budete pohybovat v laboratořích a naučíte se pracovat se speciálními látkami a drahými přístroji.
Z těchto důvodů je určena věková hranice 15+.

Můžu si rezervovat více workshopů?
Spíš bychom řekli – musíte! Čím víc workshopů si zarezervujete, tím víc obohaceni budete opouštět naši fakultu. Na výběr máte z dalších 21 jedinečných témat v sekci WORKSHOPY 2024.

Kolik zájemců se může jednoho kurzu zúčastnit?
Projekt Jak nafouknout laboratoř zatím není v našem měřítku zkoumání, proto je maximální počet návštěvníků jednoho workshopu 15, není-li přímo u workshopu uvedeno jinak.
A protože akademický čas je drahocenný, minimální počet zájemců je 5.

Pokud je vás více, nezoufejte a rozdělte se na dvě skupinky. Workshopů je dost pro všechny a každý z nich se opakuje několikrát denně. Skupinky se tedy mohou vystřídat.

Kolik workshop stojí?
Moudrost rozdáváme na Fakultě technologické vždy s láskou a zdarma.