Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.
Ústav technologie potravin
Délka 45 minut
Na taveňáku jsme byli odchovaní všichni, ten nás přece nemá čím překvapit… Nebo má?
Jedním z úkolů potravinářských technologů je i vývoj a testování nových výrobků, a tak se stalo, že jsme v laboratořích objevili tu správnou kombinaci surovin, která měla za následek tohle zeleninové sýrové pošušňání. Nevěříte, že se červená řepa nebo rajče může mít s taveňákem rádo? Tak přijďte! Nejen, že tuhle baštu ochutnáte, my vám i ukážeme, jak si ji vyrobit.
Když už budeme v procesu výroby, povíme si mimo jiné o tom, jestli lze vyrobit taveňák bez éček. V mysli vám jistě uvízly i tzv. tavící soli, že ano? To víte, že vás neochudíme ani o tyto a další informace, abychom objasnili některé potravinové mýty, které o těchto výrobcích panují.