Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.
Ústav technologie potravin

Délka 45 minut

Na taveňáku jsme byli odchovaní všichni, ten nás přece nemá čím překvapit… Nebo má?

Jedním z úkolů potravinářských technologů je i vývoj a testování nových výrobků, a tak se stalo, že jsme v laboratořích objevili tu správnou kombinaci surovin, která měla za následek tohle zeleninové sýrové pošušňání. Nevěříte, že se červená řepa nebo rajče může mít s taveňákem rádo? Tak přijďte! Nejen, že tuhle baštu ochutnáte, my vám i ukážeme, jak si ji vyrobit.

Když už budeme v procesu výroby, povíme si mimo jiné o tom, jestli lze vyrobit taveňák bez éček. V mysli vám jistě uvízly i tzv. tavící soli, že ano? To víte, že vás neochudíme ani o tyto a další informace, abychom objasnili některé potravinové mýty, které o těchto výrobcích panují.

HURÁ NA REZERVACI!
Kdy se můžu workshopu zúčastnit?
Je to jednoduché! Dopolední program je určen výhradně pro zájemce ze středních škol. Jedinci, rodiny, přátelé vědy se mohou přihlásit na odpolední program.

Pro koho je workshop určen?
Všechny workshopy jsou odborného charakteru, což ovšem neznamená, že nejsou pro každého – jsou! Jako účastníci se budete pohybovat v laboratořích a naučíte se pracovat se speciálními látkami a drahými přístroji.
Z těchto důvodů je určena věková hranice 15+.

Můžu si rezervovat více workshopů?
Spíš bychom řekli – musíte! Čím víc workshopů si zarezervujete, tím víc obohaceni budete opouštět naši fakultu. Na výběr máte z dalších 21 jedinečných témat v sekci WORKSHOPY 2024.

Kolik zájemců se může jednoho kurzu zúčastnit?
Projekt Jak nafouknout laboratoř zatím není v našem měřítku zkoumání, proto je maximální počet návštěvníků jednoho workshopu 15, není-li přímo u workshopu uvedeno jinak.
A protože akademický čas je drahocenný, minimální počet zájemců je 5.

Pokud je vás více, nezoufejte a rozdělte se na dvě skupinky. Workshopů je dost pro všechny a každý z nich se opakuje několikrát denně. Skupinky se tedy mohou vystřídat.

Kolik workshop stojí?
Moudrost rozdáváme na Fakultě technologické vždy s láskou a zdarma.