pr-img
Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Ústav analýzy a chemie potravin

Délka 45 minut

Čokoládový muffin s moučným červem, tvarohový řez s kobylkou, červí salátek.

Zdá se vám to poněkud neatraktivní? Opak je pravdou! Jedlý hmyz získává na popularitě ve světě, ale i v našem malém českém rybníčku. Už od roku 2018 se po právní stránce stal novou potravinou a řadí se mezi hospodářská zvířata. No ano, cvrček může být hospodářským zvířetem:). Patříte mezi ty, co nad tím nevěřícně kroutí hlavou a ošívají se při představě hmyzích nožek na talíři? Dejte tomu šanci na našem workshopu! Dozvíte se o pozitivech i negativech jedlého hmyzu i o jeho nutričních hodnotách. Samozřejmostí je i ochutnávka!

Po absolvování workshopu dost možná popřemýšlíte o změně jídelníčku.

HURÁ NA REZERVACI!
Kdy se můžu workshopu zúčastnit?
Je to jednoduché! Dopolední program je určen výhradně pro zájemce ze středních škol. Jedinci, rodiny, přátelé vědy se mohou přihlásit na odpolední program.

Pro koho je workshop určen?
Všechny workshopy jsou odborného charakteru, což ovšem neznamená, že nejsou pro každého – jsou! Jako účastníci se budete pohybovat v laboratořích a naučíte se pracovat se speciálními látkami a drahými přístroji.
Z těchto důvodů je určena věková hranice 15+.

Můžu si rezervovat více workshopů?
Spíš bychom řekli – musíte! Čím víc workshopů si zarezervujete, tím víc obohaceni budete opouštět naši fakultu. Na výběr máte z dalších 21 jedinečných témat v sekci WORKSHOPY 2024.

Kolik zájemců se může jednoho kurzu zúčastnit?
Projekt Jak nafouknout laboratoř zatím není v našem měřítku zkoumání, proto je maximální počet návštěvníků jednoho workshopu 15, není-li přímo u workshopu uvedeno jinak.
A protože akademický čas je drahocenný, minimální počet zájemců je 5.

Pokud je vás více, nezoufejte a rozdělte se na dvě skupinky. Workshopů je dost pro všechny a každý z nich se opakuje několikrát denně. Skupinky se tedy mohou vystřídat.

Kolik workshop stojí?
Moudrost rozdáváme na Fakultě technologické vždy s láskou a zdarma.