Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Ústav analýzy a chemie potravin
Délka 45 minut
Čokoládový muffin s moučným červem, tvarohový řez s kobylkou, červí salátek.
Zdá se vám to poněkud neatraktivní? Opak je pravdou! Jedlý hmyz získává na popularitě ve světě, ale i v našem malém českém rybníčku. Už od roku 2018 se po právní stránce stal novou potravinou a řadí se mezi hospodářská zvířata. No ano, cvrček může být hospodářským zvířetem:). Patříte mezi ty, co nad tím nevěřícně kroutí hlavou a ošívají se při představě hmyzích nožek na talíři? Dejte tomu šanci na našem workshopu! Dozvíte se o pozitivech i negativech jedlého hmyzu i o jeho nutričních hodnotách. Samozřejmostí je i ochutnávka!
Po absolvování workshopu dost možná popřemýšlíte o změně jídelníčku.