Sladké mámení

pr-img

Ing. Zuzana Lazárková, PhD.
Ústav technologie potravin

Délka 45 minut


Mlsáme všichni. A kdo tvrdí, že nemlsá, ten jistě mlsá tajně! Je tedy vysoká pravděpodobnost, že z našeho workshopu budete odcházet celí blažení. Společně totiž pronikneme do sladkého světa cukrovinek. Zaměříme se na výchozí suroviny a samozřejmě si popovídáme o tom, jakým způsobem se cukrovinky vyrábějí. Dále si je rozdělíme podle různých hledisek a ukážeme si široký sortiment cukrovinek. Slyšeli jste o „zdravém lízátku“ nebo o tom, že je cukr „bílý jed“ a „zlo“? Přijďte zjistit, jak je to doopravdy.

Jako bonus si na tomto workshopu společně vyrobíme želé, které si budete moct odnést s sebou. Zjistíte, že vyrobit si tyto cukrovinky doma není vůbec žádný problém.

HURÁ NA REZERVACI!
Kdy se můžu workshopu zúčastnit?
Je to jednoduché! Dopolední program je určen výhradně pro zájemce ze středních škol. Jedinci, rodiny, přátelé vědy se mohou přihlásit na odpolední program.

Pro koho je workshop určen?
Všechny workshopy jsou odborného charakteru, což ovšem neznamená, že nejsou pro každého – jsou! Jako účastníci se budete pohybovat v laboratořích a naučíte se pracovat se speciálními látkami a drahými přístroji.
Z těchto důvodů je určena věková hranice 15+.

Můžu si rezervovat více workshopů?
Spíš bychom řekli – musíte! Čím víc workshopů si zarezervujete, tím víc obohaceni budete opouštět naši fakultu. Na výběr máte z dalších 21 jedinečných témat v sekci WORKSHOPY 2024.

Kolik zájemců se může jednoho kurzu zúčastnit?
Projekt Jak nafouknout laboratoř zatím není v našem měřítku zkoumání, proto je maximální počet návštěvníků jednoho workshopu 15, není-li přímo u workshopu uvedeno jinak.
A protože akademický čas je drahocenný, minimální počet zájemců je 5.

Pokud je vás více, nezoufejte a rozdělte se na dvě skupinky. Workshopů je dost pro všechny a každý z nich se opakuje několikrát denně. Skupinky se tedy mohou vystřídat.

Kolik workshop stojí?
Moudrost rozdáváme na Fakultě technologické vždy s láskou a zdarma.