Sladké mámení
Ing. Zuzana Lazárková, PhD.
Ústav technologie potravin
Délka 45 minut
Mlsáme všichni. A kdo tvrdí, že nemlsá, ten jistě mlsá tajně! Je tedy vysoká pravděpodobnost, že z našeho workshopu budete odcházet celí blažení. Společně totiž pronikneme do sladkého světa cukrovinek. Zaměříme se na výchozí suroviny a samozřejmě si popovídáme o tom, jakým způsobem se cukrovinky vyrábějí. Dále si je rozdělíme podle různých hledisek a ukážeme si široký sortiment cukrovinek. Slyšeli jste o „zdravém lízátku“ nebo o tom, že je cukr „bílý jed“ a „zlo“? Přijďte zjistit, jak je to doopravdy.
Jako bonus si na tomto workshopu společně vyrobíme želé, které si budete moct odnést s sebou. Zjistíte, že vyrobit si tyto cukrovinky doma není vůbec žádný problém.