pivoDesítku nebo dvanáctku?

Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Ústav technologie potravin

Délka 45 minut

Pivo je nejoblíbenějším alko nápojem na světě. Jen v ČR se vypije 21 300 000 hektolitrů ročně, což je v průměru 282 půllitrů na jednoho Čecha. Congrats. My se ale mrkneme na tento zlatavý mok z pohledu vědy, seznámíme vás se surovinami i s technologií výroby. Myslíte, že „dvanáctka“ obsahuje 12 % alkoholu? Omyl! Znáte rozdíly mezi IPOU, stoutem, porterem nebo zdánlivě obyčejným ležákem? Až náš workshop opustíte, stanou se z vás pivní machři se světovým přehledem. Ochutnávku si ale necháte až na večer.

HURÁ NA REZERVACI!
Kdy se můžu workshopu zúčastnit?
Je to jednoduché! Dopolední program je určen výhradně pro zájemce ze středních škol. Jedinci, rodiny, přátelé vědy se mohou přihlásit na odpolední program.

Pro koho je workshop určen?
Všechny workshopy jsou odborného charakteru, což ovšem neznamená, že nejsou pro každého – jsou! Jako účastníci se budete pohybovat v laboratořích a naučíte se pracovat se speciálními látkami a drahými přístroji.
Z těchto důvodů je určena věková hranice 15+.

Můžu si rezervovat více workshopů?
Spíš bychom řekli – musíte! Čím víc workshopů si zarezervujete, tím víc obohaceni budete opouštět naši fakultu. Na výběr máte z dalších 21 jedinečných témat v sekci WORKSHOPY 2024.

Kolik zájemců se může jednoho kurzu zúčastnit?
Projekt Jak nafouknout laboratoř zatím není v našem měřítku zkoumání, proto je maximální počet návštěvníků jednoho workshopu 15, není-li přímo u workshopu uvedeno jinak.
A protože akademický čas je drahocenný, minimální počet zájemců je 5.

Pokud je vás více, nezoufejte a rozdělte se na dvě skupinky. Workshopů je dost pro všechny a každý z nich se opakuje několikrát denně. Skupinky se tedy mohou vystřídat.

Kolik workshop stojí?
Moudrost rozdáváme na Fakultě technologické vždy s láskou a zdarma.