Evoluce čokolády
Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Ústav technologie potravin
Délka 45 minut
Jak je dobře známo – devět z deseti lidí miluje čokoládu a ten desátý lže. Je tedy vysoká pravděpodobnost, že z našeho workshopu budete odcházet celí blažení. Společně totiž objevíme okouzlující proces proměny kakaového bobu v tu dokonalou tabulku, která je tu pro nás vždycky, když je nejhůř. Na vlastní oči uvidíte, jak funguje pražička a melanžér a zjistíte, na které informace na obalech se zaměřit, chcete-li si vybrat opravdu kvalitní čokoládu. Vaše chuťové buňky si budou moci užít také suroviny, ze kterých se čokoláda vyrábí (kakaové boby, kakaové máslo, kakaovou hmotu) a mimo to i čokolády
s různým obsahem kakaové sušiny. Aby to všechno nebylo tak růžové, ukážeme si i stinnou stránku gastrosvěta a mrkneme na výrobky, které si na čokoládu jen hrají.