
Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.
Ústav technologie potravin
Délka 45 minut
Vajíčka jsou rozhodně oblíbenou, pro někoho téměř nepostradatelnou, součástí našeho jídelníčku. Vydejte se s námi na cestu objevování tajemství vajec a naučte se připravit domácí majonézu jako profesionál.
Jaké je chemické složení vajec? Jak vejce stárne? Co se stane s vejcem, na které zapomenete, a zůstane vám doma několik měsíců? Jaké jsou základní techniky pro výrobu majonézy? Jaké jsou jakostní požadavky při výrobě? A co, že to ta majonéza vlastně je?
Tento workshop je skvělým způsobem, jak se stát mistrem v kuchyni a rozšířit své znalosti o tradičních potravinách jako jsou vejce a majonéza. Výstupem workshopu dokonce bude, že odejdete domů se vzorkem své vlastní majonézy a dozvíte se, jak rozpoznat čerstvé vejce, aniž byste je museli rozbít. A to se vyplatí!
