sacharidySacharidy + tuky + bílkoviny = ?

Ing. Helena Velichová, Ph.D.
Ústav analýzy a chemie potravin

Délka 45 minut

Na snídani kafé a croissant s nutellou (když se stíhá), svačina – zhltnout jogurt, na oběd rychlý gyros na stojáka a večer se nadlábnout. Vypadá to u vás podobně? Přemýšlíte nad obsahem svého talíře emočně, nebo racionálně? Jak to je nebo není správně se dozvíte na tomto workshopu. Přineste nám svůj jídelníček a společně projdeme jeho části. Uvidíte zhodnocení vašeho denního příjmu základních živin tedy sacharidů, bílkovin a tuků a zjistíte, jestli tento přísun energie vyhovuje vašim potřebám. Ujasníme si, jak jednotlivé potraviny ovlivňují příjem kilojoulů (kalorií) a tak zjistíte, co je pro vaše tělo dobré a čemu se raději vyhnout. A co hlavně? Zkusíte si sestavit nový jídelníček přímo vám na míru.

HURÁ NA REZERVACI!
Kdy se můžu workshopu zúčastnit?
Je to jednoduché! Dopolední program je určen výhradně pro zájemce ze středních škol. Jedinci, rodiny, přátelé vědy se mohou přihlásit na odpolední program.

Pro koho je workshop určen?
Všechny workshopy jsou odborného charakteru, což ovšem neznamená, že nejsou pro každého – jsou! Jako účastníci se budete pohybovat v laboratořích a naučíte se pracovat se speciálními látkami a drahými přístroji.
Z těchto důvodů je určena věková hranice 15+.

Můžu si rezervovat více workshopů?
Spíš bychom řekli – musíte! Čím víc workshopů si zarezervujete, tím víc obohaceni budete opouštět naši fakultu. Na výběr máte z dalších 21 jedinečných témat v sekci WORKSHOPY 2024.

Kolik zájemců se může jednoho kurzu zúčastnit?
Projekt Jak nafouknout laboratoř zatím není v našem měřítku zkoumání, proto je maximální počet návštěvníků jednoho workshopu 15, není-li přímo u workshopu uvedeno jinak.
A protože akademický čas je drahocenný, minimální počet zájemců je 5.

Pokud je vás více, nezoufejte a rozdělte se na dvě skupinky. Workshopů je dost pro všechny a každý z nich se opakuje několikrát denně. Skupinky se tedy mohou vystřídat.

Kolik workshop stojí?
Moudrost rozdáváme na Fakultě technologické vždy s láskou a zdarma.